Što je El Musicante?

El Musicante- potpuno drugačija škola gitare jedinstvena je edukacijska platforma usmjerena na brz i učinkovit razvoj muzikalnosti kod djece i adcolescenata. Osmislio ju je osnivač škole- gitarist, multiinstrumentalist i aktivni glazbenik Tomislav Šnidarić temeljem dugogodišnjeg glazbeničkog i pedagoškog iskustva.

Kako radimo?

U nastavi vodimo računa da svaki polaznik napreduje u skladu s talentom i motivacijom. Koristimo aplikacije poput WhatsApp-a kao dopunu nastavi i komunikacijski kanal za međusobno zbližavanje polaznika. Za razvijanje sluha koristimo od nota stariji, ali danas aktualniji zapis popularne glazbe – tabulature. Potičemo pjevanje i interes za drugim instrumentima poput udaraljki, ukulela, bas gitare i klavijatura.

Repertoar obuhvaća popularnu, filmsku, klasičnu i tradicijsku glazbu od 18. stoljeća, preko prve polovice dvadesetog stoljeća do danas. Na taj način kod djece i mladih otvaramo novu perspektivu za razumijevanje zapadne kulture te utječemo na formaciju njihove glazbene osobnosti.

Što radimo?

Uz nastavu gitare provodimo niz drugih aktivnosti: bendovske radionice, organizacija velikog broja koncerata, stručna predavanja afirmiranih glazbenika, slušaonica, projekati snimanja i obrade zvuka i naš najatraktivniji program- Ljetna škola gitare.

 

Koji nam je cilj?

Pokazati ljepotu glazbe kroz čudesan instrument-gitaru.

 

Povezati mlade ljude iz različitih dijelova grada kako bi zajedno svirali i razvijali prijateljstva.

 

Osigurati članovima maksimalne uvjete za gitaristički i glazbeni razvoj općenito

 

Organizirati koncerte u osnovnim školama, knjižnicama, župnim crkvama te javnim prostorima kako bi djeca u svojim vršnjačkim i kvartovskim sredinama bili pozitivan primjer i poticaj drugima izgrađujući pritom i svoje samopouzdanje.

 

Proširivati suradnju s udrugama i institucijama koje okupljaju djecu s poteškoćama i tako na poseban način senzibilizirati naše polaznike, kako bi u budućnosti postali protagonisti jednog boljeg društva.

Osnivač i voditelj

Tomislav Šnidarić (1981.) - glazbenik s dvadesetogodišnjim iskustvom, skladatelj, tekstopisac, gitarist, pjevač,multi instrumentalist, voditelj naprednog nastavnog programa. Aktivni glazbenik sa stotinama nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu te bogatim studijskim iskustvom. Po struci diplomirani novinar s dugogodišnjim stažem u novinarstvu i komunikacijama. Oženjen, otac trojice sinova.

Predavači

Nino Marević (1990.)

Vrhunski gitarist, multi instrumentalist te aktivni glazbenik s iskustvom provođenja svih El musicante nastavnih programa. Glazbeno istražuje različite žanrove-od popa do eksperimentalne muzike.


Dominik Vladić (1998.) 
Predavač u programu Gitarolica, uz gitaru svira dugi niz godina tamburicu (brač, kontra..) u KUD Šestine. Student ekonomije.

Domagoj Pavlović (1998.)
Student Učiteljskog fakulteta i El Musicante predavač svih gitarističkih programa. U slobodno vrijeme volontira kao animator i razvija svoje autorske glazbene projekte.

Tajništvo

Martina Vukelić (1997.)

Gitaristica sa završenom osnovnom glazbenom školom za klavir. Svira, pjeva i nastupa sa zborom mladih u župi na Bijeniku. Studentica ekonomije koja na gitari najviše voli svirati blues i rock glazbu.

Filip Galešev (1992.)

Student menadžmenta, organiziran, fokusiran i precizan. Voli da sve ide kao po špagi zato se i pasionirano bavi slackliningom - hodom po elastičnom užetu.

Andrija Marić (1996.)
Student elektrotehnike koji pjeva, svira gitaru, klavir i bubnjeve! Predavač je u svih gitarističkih programa te se u slobodno vrijeme bavi glazbenom produkcijom.

El musicante

POTPUNO DRUGAČIJA ŠKOLA GITARE

El gitarolica

gitarska školica

aelmusicante@gmail.com

Filip Galešev - 092 30 444 05
Tomislav Šnidarić - 091 2704 981

Pratite nas
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon

UDRUGA EL MUSICANTE, SUHOPOLJSKI PUT 3, ZAGREB

OIB 96906638970 / MB 04924355 / RNO 0414212